Előszó

Közel tízévnyi vágyakozás és kuporgatás, pályázatírás után 2004-ben épülhetett fel a Fekete István Oktatóközpont Túrkeve városközpontjától nem nagyon távol, a Városkerti Véderdőben. Ehhez – némi szerencsével – sikerült hozzávásárolni a régi „városkert” néven ismert ingatlan jó részét, és így jöhetett létre a hat hektáros erdő közepén a ma ismert oktatóközpont. Ez nem csupán három civil szervezetnek ad otthont, de immár alapvető jelentőséggel bír a város konferenciaturizmusának kialakításában, az ökoturizmusban, a táborszolgáltatásban, a helyi lovas élet fejlesztésében is.
A Túrkevét és a tájat valóban megismerni szándékozók számára megkerülhetetlen az oktatóközpont felkeresése.
Az idelátogató itt bővebb tájékoztatást kaphat városunk múltjáról, természeti értékeiről, és számos szolgáltatásból válogathat ízlésének és érdeklődésének megfelelően, és számos szolgáltatás közül válogathat.
Az Ecsegi úti bejárót táblák jelölik, az erdőt, benne az állattartó épületeket és az oktatóközpontot egy nagy udvaron keresztül lehet megközelíteni.
Az érkezőt fogadó épületben fazekasműhely működik, és a bejárat mellett állattartás látható egy bemutató gazdaságban. Lovaskocsis túrára vagy túralovaglásra is lehet jelentkezni.
Beljebb, a fák árnyékában található az oktatóközpont épülete, ahol bővebb tájékoztatással állnak az idelátogatók rendelkezésére.
Azonban az eredetileg főként környezeti nevelésre, ökoturizmusra tervezett létesítmény idegenforgalmi jelentősége egyre nő, hiszen számos olyan kiegészítő szolgáltatás is kialakításra került, illetve van kialakítás alatt, amelyek egyre komplexebb módon tudnak turisztikai szolgáltatást nyújtani minen idegáltogatónak.
Ezeket a szolgáltatásokat hivatott a jelen kiadvány bemutatni.
 

 

Az oktatóközpont múltja
Túrkeve környékén a térség természeti értékeinek bemutatását szolgálja az Erdőszél u. 1. szám alatt a Fekete István Oktatóközpont bemutatóterme, ami legkönnyebben az Ecsegi u. 22. sz. felől közelíthető meg.

tovább..

Szolgáltatások, programok
Oktatóközpontunk szolgáltatásai igyekeznek felöleni számos olyan területet,amellyel a központ sokrétű célkitűzései megvalósulhatnak.

tovább..

Természeti környezet
Túrkeve és a környező települések határában három táj találkozik: a Nagykunság, a Nagy-Sárrét és a Hortobágy.

tovább..

Bemutató gazdaság
Túrkeve állattartó hagyománya nagy múltra tekint vissza mind a szilaj, mind a félszilaj állattartásban, a pásztói-gyep mégis eltér ettől az ősi állattartási formától.

tovább..

Kapcsolat
Elérhetőségek és térkép.

tovább..

 
©2010 Balmoral&Dogfather
mortage calculator loan calculator debt consolidation loan mortage rates free credit report interest rates interest rates credit report bankrupcy loans debt consolidation free credit reports

  

 

loansmortage rates debt consolidationloansmortage rates bankrupcyloan calculatorcredit report debt consolidation loanloansmortage rates free credit reportsloan calculatorcredit report free credit reportloansmortage rates interest ratesloan calculatorcredit report loansmortage rates interest ratesloan calculatorcredit report mortage calculatorloan calculatorcredit report